ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ BLOG ΣΕ ΑΛΛΗ ΓΛΩΣΣΑ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Η επιστροφή!

Η επιστροφή!


Σήμερα αφήσαμε τη Δονούσα.Τελείωσαν οι διακοπές, επιστρέφουμε στην Αθήνα. Το χαίρομαι. Έζησα ένα όμορφο καλοκαίρι, ήταν πολύ γεμάτο σε δημιουργικές στηγμές, καινούριες εμπειρίες και καινούριες γνωριμίες. Πεθύμησα τη δουλειά :)
Δεν θυμάμαι ποιος το είπε, αλλά συμφωνώ απόλυτα:) - Επέλεξε εργασία που σου αρέσει και δεν θα χρειαστεί ποτέ να δουλεύεις. Ακούω στο πλοίο αριστερά και δεξιά κουβέντες στο στιλ : " Τα κεφάλια μέσα τώρα " και το "Αχ" και το "Ωχ" και σκέφτομαι, το πόσο σημαντικό είναι για τους ανθρώπους να κάνουν τη δουλειά που αγαπούν. Πολλές φορές, δυστυχώς, αυτό δεν γίνεται και τι μπορεί να κάνει κανείς; Εγώ μπορώ να μιλήσω για μένα. Ως άνθρωπος που έχει κάνει δουλειές, που δεν ήταν και των ονείρων μου, μπορώ να πω τι βοηθούσε εμένα και αν κάποιος το βρει χρήσιμο θα χαρώ πολύ:)
Η συνταγή είναι απλή: προσπαθούσα να βρω τα θετικά και κάθε μέρα να κάνω έστω ένα μικρό βήμα προς τη δουλειά των ονείρων μου. Δηλαδή, ουσιαστικά, αυτό με κρατούσε: το όνειρο. Αυτό, πιστεύω, μας δίνει κουράγιο και τη δύναμη να συνεχίσουμε. Και μέχρι να πετύχω να πηγαίνω για ύπνο, ευχόμενη να ξημερώσει το συντομότερο, για να πάω στη δουλειά, έβρισκα τα θετικά της κάθε κατάστασης που ζούσα :) Δεν ήταν πάντα έυκολα, αλλά ποιος μου υποσχέθηκε, ότι θα είναι εύκολα :) Το πρώτο θετικό, που έχει οποιαδήποτε δουλειά, είναι, σαφώς, τα χρήματα. Υπάρχουν και άλλα :). Π.χ. το βολικό ωράριο, που να επιτρέπει να κάνεις και άλλα πράγματα, ή το ευχάριστο περιβάλλον, η επαφή με ενδιαφέροντες ανθρώπους, ή καινούρια πράγματα που μαθαίνεις, ή ίσως μια υπεύθυνη θέση, στην οποία δουλεύουμε και αυτό μας κάνει να είμαστε πάντα σε "φόρμα", ή η δουλειά μας βοηθάει τους άλλους ανθρώπους ή ο,τιδήποτε άλλο να σκεφτεί κανείς :)
Και κάθε μέρα έστω ένα μικρό βήμα προς τη δουλειά των ονείρων.
Τώρα, που για πολλούς οι διακοπές τελειώνουν, εύχομαι σε όλους καλή επιστροφή και όμορφο δημιουργικό φθινόπωρο :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.