ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ BLOG ΣΕ ΑΛΛΗ ΓΛΩΣΣΑ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Αναζητήστε την έμπνευση!

Η έμπνευση, αυτό το υπέροχο και μοναδικό συναίσθημα, που κάνει την ψυχή σου να πετά, που σου δημιουργεί την αίσθηση ότι κρατάς τη ζωή σου στα χέρια σου, ότι μπορείς  να πετύχεις τα πάντα .
Έρχεται ξαφνικά και φεύγει απότομα και όλες οι προσπάθειες να την κρατήσεις,συνήθως δεν οδηγούν πουθενά :)
Θέλει ελάχιστα για να σε αφήσει: ένα βλέμμα, ένα ειρωνικό χαμόγελο, μια, ίσως, ασήμαντη κουβέντα, όπως και η σιωπή, εκεί που περίμενες τον ενθουσιασμό των άλλον, μπορούν να διώξουν την έμπνευση χωρίς επιστροφή :)
Μεγάλο εμπόδιο, κατά την ταπεινή μου γνώμη, ανάμεσα σε μας και την έμπνευση, μπορούν να γίνουν οι άλλοι. Αχ αυτοί οι άλλοι, που συνήθως είναι τα πιο κοντινά μας πρόσωπα. Αυτοί που μας αγαπούν και θέλουν το καλό μας. Η αμφιβολία στις δυνάμεις μας, η αμφισβήτηση των δυνατοτήτων μας, μπορούν να σκοτώσουν την έμπνευση με μιας.
Ας αφήσουμε τη γνώμη των άλλων.Τι ξέρουν και τι μπορούν να ξέρουν οι άλλοι για μας;
Για τον πραγματικό μας εαυτό. Εδώ πολλές φορές δεν τολμάμε στον εαυτό μας να αποκαλύψουμε τα όνειρά μας, τις τολμηρές μας σκέψεις και τις συναρπαστικές μας επιθυμίες για το πώς θέλουμε να φτιάξουμε τη ζωή μας.
Οπότε, τι σας νοιάζει :) Επιδειώξτε την έμπνευση!
Σκεφτείτε, πως ίσως η γνώμη των άλλων για σας είναι η προέκταση του εαυτού τους, έκφραση των δικών τους φόβων. Ίσως φοβούνται, πως οι ίδιοι δεν μπορούν να κάνουν κάτι και τους είναι αβάσταχτη η σκέψη ότι το κάνετε εσείς .
Όμως, όπως έλεγε κάποτε και ένας σοφός, "Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση ,απ' το να κάνεις κάτι, που κατά την άποψη των άλλων εσύ δεν είσαι ικανός να κάνεις."
Οπότε, αναζητήστε την έμπνευση!

Βρείτε τις πηγές!
Χιλιάδες πράγματα μπορούν να μας εμπνεύσουν: ένα  ταξίδι, μια ταινία, μια βόλτα, ένα φαγητό, ένα βιβλίο, οι ιστορίες των πετυχημένων ανθρώπων, ένα τραγούδι και μια ωραία βραδιά...Η φύση ...Και κυρίως οι άνθρωποι. Ναι, πιστεύω πως η έμπνευση είναι μεταδοτική. Η επαφή με τους ανθρώπους, που είναι ερωτευμένοι με τη ζωή, δημιουργικοί και δραστήριοι, είναι ικανή να φωτίσει και τη δική μας ζωή. Μας εμπνέουν με την ύπαρξη τους :)
Εγώ πάντα λέω, πως ποτέ τα πράγματα δεν είναι ίδια για όλους .Ο καθένας ζει στον κόσμο που φτιάχνει μόνος του. Ο κόσμος μας χτίζεται από τις σκέψεις μας, τις πράξεις μας, τα πιστεύω μας. "Τι θα σπείρεις, αυτό και θα καρπωθεί ", λέει μια Ρώσικη παροιμία.
Και ας αναζητήσουμε την έμπνευση! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.