ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ BLOG ΣΕ ΑΛΛΗ ΓΛΩΣΣΑ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Η Ζωή.Οδηγίες χρήσης.

Σήμερα είδα μια ταινία.Οι ρωσσόφωνοι μπορούν να την βρουν στο youtube με τίτλο: "Η Ζωή.Οδηγίες χρήσης".   ("Жизнь.Инструкция по применению")  Ένα ντοκυμαντέρ με συνεντεύξεις ανθρώπων που έχουν πετύχει τα όνειρά τους.
Οι ήρωες της ταινίας ήταν διαφορετικής εθνικότητα, ηλικίας, μόρφωσης, είχαν όμως ένα κοινό- έντονη ανάγκη να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.
Όλοι μας κάνουμε όνειρα και αυτό είναι υπέροχο.Λίγοι όμως προχωρούν πιο πέρα."Μην ονειρεύεστε-βάλτε στόχους", λέει ένας από τους ήρωες της ταινίας.
Ο αφηγητής περνάει την ιδέα, ότι σημαντικό για μας είναι μόνο αυτό που κάνουμε.Καλά είναι τα όνειρα, όμως δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο σκέψεις. Βοήθησε και με πράξεις.Κάνε κάθε μέρα ένα βήμα, έστω μικρό, προς το όνειρο σου. Π.χ. κάποιος λέει θέλω να μάθω Γαλλικά, ονειρεύομαι να πάω στο Παρίσι και να τα καταλαβαίνω όλα!". Υπέροχο όνειρο, έτσι δεν είναι; Αλλά ποτέ δεν βρίσκει χρόνο για μαθήματα. Και έτσι μένει με ένα όμορφο όνειρο.
Όμως ένας άλλος, που και αυτός δεν έχει χρόνο (και ποιος από εμάς τον έχει αρκετό; :) ), κάθε μέρα μαθαίνει μια λέξη. 'Αυτό δεν φτάνει"-να πει κάποιος. Ίσως...Αλλά δεν είναι καλύτερα από το τίποτα; :)
Ζούμε το δικό μας ΣΗΜΕΡΑ  , με βάση τη χθεσινή μας εμπειρία.
Επομένως το ΑΥΡΙΟ μας βασίζεται στο ΣΗΜΕΡΑ μας και πάει λέγοντας. Εαν δεν μπουν καινούργιες γνώσεις, πράξεις, γνωριμίες, εμπειρίες στο ΣΗΜΕΡΑ μας, δεν θα αλλάξει τίποτα αύριο :)    
Όλα αυτά ακούγονται ίσως κοινότυπα, αλλά, πραγματικά πόσοι το εφαρμόζουμε; :)
Εγώ προσωπικά, πολλές φορές ξεχνάω ότι ο ορισμός της βλακείας είναι να κάνεις συνέχεια τις ίδιες πράξεις, περιμένοντας διαφορετικό αποτέλεσμα :)
Και κάνω, και περιμένω, και ξανακάνω :)
Η ταινία ήταν πολύ αισιόδοξη και αυτή ήταν η μεγαλύτερη αξία της για μένα.    
Ωραίοι άνθρωποι, θετικές σκέψεις, σημαντικά μηνύματα, απ'τα οποία το πιο σημαντικό που εισέπραξα είναι: "Να μην σταματάμε να ζούμε!" :)                                                                                                                                                                                                                                                                                              
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.